Cykler i byen!!!

Jeg fik en sød og sympatisk julehilsen fra min ven Klaus Bondam – efterfulgt af en lille bog med “20 Cykellege” – mere sjov cykeltræning for alle børn! – En meget vigtig start for børn når de skal lære at begå sig i trafikken. Den bog kunne sagtens gentages mod voksne efter min mening.

Lad mig slå fast – jeg er super pro cyklerne som giver en lettere gennemstrømning af mobiliteten i Hovedstaden. Årsagen til ca. 70% af borgerne i byen cykler er måske fordi det ikke ville kunne lade sig gøre at tage bilen – eller at vores infrastruktur i den kollektive transport er for dyr og upålidelig.

Jeg er super stolt af at have været en del af at bakke op om flere forhold i planlægningen af cyklernes bedre forhold i byen – men jeg må også sige at jeg syntes at cyklerne fået så meget magt og status at det er svært at argumentere imod dem. Men jeg mener at der skal rejses nogle krav til Cyklisterne så vi sikrer at loven som minimum overholdes.

  • Der køres overfor rødt
  • Der køres igennem fodgængerfelterne
  • Der drejes til højre ind over fortovet  – Dr. Louise Bro er et fedt sted at observere om morgenen
  • Der cykles imod ensretningen i gader der ikke er ment til det
  • Cyklerne overholder ikke reglerne om at placere sig korrekt i sving/lige ud banerne
  • Cyklisterne har i mange tilfælde mindre opmærksomhed på trafikken pga. musik og ikke håndfrit mobilsnak
  • Cyklisterne har en meget speciel måde at parkere på og optager forgængerplads eller respekterer ikke forretningernes vinduer
  • Vi har en ophobning af cykler som kunne løses ved at lave mere intelligente løsninger (GPS)
  • Der køres ofte uden lys

HVIS du tog den tanke og disse udråb og overførte til mig som bilist så havde jeg mistet kørekortet, blevet blanket af og min bil var blevet konfiskeret – blot en tanke….

Lad os nu lave nogle kampagner mellem Cyklistforbundet, Politiet, Rådet for Sikker Trafik m.fl så vi sikrer at cyklisterne ikke bliver”En stat i staten” men kan opnå respekt.

Elsker cykler – især dem der bruges af folk der udviser respekt for andre!!!!

Godt Nytår.

Henrik Busch

Januar 2018

www.buschonboard.dk