Genåbningen af Danmark er en svær størrelse!!!

Det var måske den letteste beslutning i marts om at lukke Danmark ned pga. CORONA.

Det mest drastiske indgreb i folks frihed siden 2. verdenskrig – et indgreb som de fleste forstod og kom til at respektere. Respektere mest pga. af de enorme negative tal der kom fra Italien, Spanien og Sverige. Danskerne bakkede flot op og ”opførte sig ordentligt”.

Det sværeste er genåbningen og det var jeg også på ”gaden med” for 3-4 uger siden – men jeg troede ikke det var så svært som Regeringen nu har gjort det til. Personlig glædede jeg så meget over at detailhandlen igen kunne åbne – godt nok under begrænsede forhold og med visse restriktioner. Men den 11. maj blev en mærkedag for detailhandlen som nu kunne åbne. Jeg blev så glad at jeg straks sendte Søren Brostrøm og Mette Frederiksen en varm hilsen – Et KOLEKTO KRAM – med tak fordi de havde passet godt på danskerne, men nu også åbnede lidt op.

Nu sidder vi så her med næste fase af genåbningen med en gevaldig HOVSA – hvad skete der lige der? Meddelelsen for to dage siden om at åbne grænserne til Tyskland, Norge og Island er meget velkomne – men der er et stor MEN. Hvad skete der lige her for regeringen ved at udelukke København og Frederiksberg fra genåbningen.

Efter nu at have kikket i det materiale jeg har kunnet finde er der ingen god og gyldig grund til at udelukke hovedstaden. Det er jo lidt grotesk at du gerne må gå, spise og opholde dig i vores storby, men bare ikke må sove i byen men skal bo i omegnen af København som gæst.

Jeg kan ikke finde baggrunden, årsagen og det logiske og det orde der er brugt mest i den seneste tid – En lægefaglig og sundhedsmæssig vurdering.

Hjælp mig jeg er ikke helt på omgangshøjde med den beslutning – Kan man kalde statsministeren fra ”Helt til Skurk” – eller er der en årsag.

Tak.

H.B.

31. maj 2020