Har din lokal politiker mistet pusten??

Vi er kun lige 1 år og 8 måneder inde i valgperioden for alle de mange hundrede folkevalgte Kommunalpolitikere. Der er langt til valget den 16. november 2021 og man kan mærke visse steder at energien og interessen og ikke mindst engagementet flere steder er faldet betragteligt. Måske fordi arbejdsbyrden har været større end man troede og håbede? Måske fordi man har svært ved at få sine valgløfter og mærkesager stemt igennem? – eller fordi arbejdet i en kommunalbestyrelse ikke er så sexet og attraktiv som man gik og håbede på.

Af gode grunde følger jeg ikke med i alle kommuner men orienterer mig dog om de mærkesager der dukker op og i visse tilfælde var kernesager i valgkampen for snart 2 år siden. Energien til at løfte disse sager virker noget tilbage at ønske – der mangler ildsjæle som vil kæmpe borgernes sager og kæmpe imod det ofte meget tunge politiske system og de meget, meget besværlige beslutningsgange der ofte er i sager og i politik.

Det er ok at miste energien en gang imellem – men husk der er mere end to år tilbage og vi har brug for at der sker ting også lokalt i Kommuner og Regioner. Måske Folketingsvalget kan blæse fornyet liv i de ager til lidt søvninge Kommunale Bestyrelser også selv om vi har kommunalt selvstyre kan det være at nogen vågner op og ser nye chancer for at kæmpe deres lokale sager.

Syntes du også at din kommunalbestyrelse er gået lidt i stå? Hvornår har du seneste været tilhører på et Kommunalbestyrelsesmøde eller læst referaterne herfra? Alle oplysninger om dagsordener og møder er tilgængelig for dig som borger og det er dig der har været med til at “ansætte dem” – eller stemme dem ind – så du har et medansvar for at følge med.

Syntes du også der er sket noget siden sidste valg – med den eller dem du stemte på? – kan du huske hvem du stemte på og hvordan det gik i din kommune ellers er linket her https://nyheder.tv2.dk/kommunalvalg17/resultater

Hvis ikke du er tilfreds med det der sker i din kommune så er det nu tiden til at ruske lidt op i dem der bestemmer – tror de trænger til at blive mindet om at det er et arbejde og et “kald” at sidde og arbejde for en Kommune – det er en forretning der skal drives og et sted folk skal trives.

Tænk lige på om din lokale politikere er gået bare en anelse ned i gear efter de første 20 måneder?

Henrik Busch
18. aug. 2019

https://www.linkedin.com/in/buschhenrik/