Er krisen på vej?

Peter Gramkov rammer spot on på sit indlæg i børsen i denne uge. Hverken direktionsgangene eller sågår bestyrelseslokalerne er forberedt hvis en ression skulle opstå. Det der skulle være læringen efter den sidste store krise – “finanskrisen” var at alt for mange kom for sent igang med tilpasningerne og justeringerne og derved måtte tage mere drastiske skridt for at tilpasse virksomhederne til hurtige omstilling til et lavere niveau. Det alle virksomhedsledere og bestyrelsesmedlemmer burde have skrevet på “bogen” er: “At første gang i hører ordet krisen er på vej” så skal vi reagere hurtigere end sidst for at vi kan være foran vores konkurrenter om muligt, men sikre aktionærernes værdier og arbejdspladserne bedst muligt.

ER KRISEN PÅ VEJ?

Hvad er de påvirkninger der kan ramme danske virksomheder nationalt og international? Ganske simpelt på vores egne indre linjer er en ny regering første angreb mod de private virksomheder. Vi ved at de planer de gerne vil have igennem med rød blok og støtte partierne – vil og skal betyde øget offentligt forbrug, flere skatter og afgifter så pålægges virksomheder, banker og visse dele af befolkningen. Det vil I sig selv hæmme væksten i Danmark. Tror Peter har fat i noget centralt er vi klar i de danske virksomheder???

I tillæg til det er der hele BREXIT sagen som snart hænger os langt ud af halsen efter mere end tre års forhandlinger. Derudover spændingerne mellem Kina og USA og udover det en optrapning af en evt. krig i Mellemøsten – efter denne uges drone angreb mod vitale oliefelter.

Vi har et politisk spændingfelt mellem Rusland, Nordkorea og sydkorea samt Kina og Japan – for ikke at glemme hele Afrika kontinentet.

Vores danske virksomheder skal være rustet til at tage arbejdstøjet på – at hale kriseplanerne og læringen fra sidst ud af skufferne og få overvejet om de har det rette hold til at gennemføre de omstillinger der skal til for at overleve i et fornyet DISRUPTIV marked.

Held og Lykke…det er der brug for – men også aktion.

Henrik Busch
20. september 2019

https://borsen.dk/nyheder/opinion/artikel/11/233469/artikel.html