Spænder fagforeningerne ben for beskæftigelsen???

I fjor skrev jeg om min stor undren over det dilemma at vi som eksempel i København havde ca. 30.000 arbejdsløse, heraf ca. 6.000 akademikere og hvor mange virksomheder “skriger” på kvalificeret arbejdskraft. I min opfølgning med Beskæftigelsesborgmester Cecilia L. Skovgaard fik jeg fornyede tal som siger at antallet af akademikere nu er faldet til ca. 5.500. Det går den rigtige vej.

Imidlertid har jeg fået opdateret min viden om at det faktisk er fagforeningerne der bremser lidt op for at akademikerne kommer i arbejde fordi de ikke lige kan få et arbejde med det specifikke område de har studeret. Man holder dem simpelt hen fra at tage ellers gode jobs som måske ikke lige sidder i skabet ift. uddannelsen. Hvis det er korrekt så spænder fagforeningerne faktisk ben for at fremme beskæftigelsen.

Lad os få lavet om på det straks. Mange virksomheder leder efter dygtige folk – derfor skal vi have sendt akademikerne ud og få sig et godt arbejdsliv og være med til at holde gang i hjulene i dansk erhversliv.

De skal være så velkomne.