Hvad er det bedste hold?
Det hele handler om ledelse og rekruttering af de bedste om mest kompetente til at løse den konkret opgave.
Ministrene i Mette Frederiksens regering blev nærmest valgt over natten. Flere mest fordi de stod øverst på listen om hvem man havde lovet eller skyldte en fremtrædende post.
Efter min mening er der kun meget få der er valgt pga. af faglighed, indsigt i det pågældende ministerium – flere helt, helt uden reel erfaring fra et “rigtigt job” og flere uden nogen form for ledelseserfaring af en større organisation. Når man så vælger at totalt TOP STYRE sine ministre og nærmest ALT skal koordineres via Statsministeriet – så svækkes den lokale ledelse yderligere ude i ministerier og styrelser – alle vil vente på hvad Mette vil sige og beslutte.
Det betyder at den magtfuldkommenhed som Statsministeren udviser – svækker de enkelte fagministres mulighed for at profilere sig og vise hvad de kan og ikke mindst om de kan. Vi har ialt 20 ministre. Jeg vil vædde på at ganske få danskere kan nævne mere end 4-5 stykker af dem med navn og ansvarsområde – måske et par stykker mere hvis de har “dummet” sig. De andre er nærmest usynlige – og når de stikker hovedet frem så ryger de ud! – Tak til Mogens Jensen for at tage en for holdet.
Det værste er at STØTTEPARTIERNE er blevet Mette´s gidsler i 2 1/2. De står og logrer med halen hver gang de får en hundekiks og bare lidt aftryk på et eller andet nærmest ligegyldigt – mens det taktiske magtspil foregår i Statsministeriet. Det at være partileder i Rød Blok forpligter overfor vælgerne der stemte på de mærkesager som Støttepartierne knokler nærmest forgæves på at få gennemført – eller i mindre grad får en flig af med i beslutningerne om det væsentlige. Støttepartierne har spillet lidt fallit – og er blevet rundtossede i Mette´s Cirkus manege. Synd for de vælgere der stemte på mærkesager som er endt som parenteser i det store spil.
Vil gerne spørge om: Hvad har den enkelte dansker rent faktisk fået ud af en Et parti regering de seneste 2 1/2 år. Hvad har såkaldte Hr. og Fru Danmark reelt set kunne mærke i deres hverdag. Ikke løfter der implementeres i 2023 og frem til 2025 eller 2030 men hvad har vi som borgere kunne mærke i vores hverdag af politiske beslutninger der har været positive både socialt, økonomisk mv. – noget hvor man kan sige: “Det kan jeg positivt mærke har forandret min hverdag – tak for det til regering” – jeg kan selv om jeg virkelig presser mig selv ikke finde en eneste ting som jeg kan glæde mig over – eller være stolt af at mærke i min hverdag. Som person er jeg optimistisk menneske men her er den egenskab virkelig sat på prøve. Er det tid til forandring?
Henrik Busch
- Januar 2022
Skriv et svar